Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

1977 óta az Erő velünk van

2012.04.04

1977. május 25: ekkor mutatták be a Csillagok háborúját. Most 2012-őt írunk, és a siker még mindig töretlen, bár azóta számtalan (jobb-rosszabb) változtatáson esett át a George Lucas rendezte alkotás és univerzum. A merchandise, vagyis a SW-témákkal és figurákkal díszített termékek kereskedelme felfoghatatlan méreteket öltött, és ma elért egészen az Xbox Kinectig, aminek segítségével mozgásérzékelés alapú SW sztoriban vehetünk részt, azaz mi magunk is a Jedi lovaggá válhatunk. Hagyjuk tehát, hogy magával ragadjon bennünket a ,,messzi-messzi galaxis", íme néhány apróság, nem csak gyűjtőknek.

Jó hír a játékos kedvűeknek, hogy ma jelent meg a "Kinect Star Wars" című játék és az Xbox 360 Limited Edition "Kinect Star Wars" konzol. Mostantól a szobánkban is a galaxisban érezhetjük magunkat és a jól ismert szereplőkkel együtt szórakozhatunk. A Jedi, Podracing és Rancor játékmódok mellett vezethetünk csillagközi járműveket, párbajozhatunk Darth Vaderrel vagy kipróbálhatjuk a C3PO kiegészítőt, ha teljesítettük a Dance játékmód kihívásait.

 

2.jpg

Állandóan eltévedünk? Nem tudunk térképet olvasni? Emellett még Star Wars fanok is vagyunk? Akkor nekünk találták ki a TomTom navigációs készülékét. Nemcsak a kinézete dobogtathatja meg a rajongók szívét, de a hátteret, az ikonokat és a hangokat is kedvenceinkhez tudjuk igazítani. Választhatunk, hogy Yoda, Han Solo, Darth Vader vagy C3PO irányítson minket és ezt akkor is megtehetjük, ha már egy mások TomTom készülékkel rendelkezünk, a hangcsomagok ugyanis külön is megvásárolhatók.

 

3.jpg

 

A z,,USB-s asztalvédelmező Yoda" távol tartja gépedtől a sötét erőket. Mozgásérzékelővel szerelték fel, így, ha közelednek hozzá körülbelül 6-9 méterről - a szoba megvilágításától függően- előkapja fénykardját és a filmben ismertté vált mondataival riasztja el a váratlan betolakodókat. A hatféle mondat közül kedvünkre választhatjuk ki, mivel tartsa távol asztali Yodánk a sötét oldal fenyegetését.

 

4.jpg

 

Akik az Ezeréves Sólyom kapitányáért vannak oda, azoknak sem kell aggódniuk, hiszen itt a Han Solo Mimobot (pendrive). Előre feltöltött asztali ikonokkal, digitális extrákkal, háttérképekkel várja gazdáját, és választhatunk a 4, 8 vagy 16 GB-os kapacitásúak közül. MAC és PC barát, és ha még ez sem elég, akkor akármikor karbonitba zárhatod és kulcstartóra lógathatod.

 

4.jpg

 

R2D2 a Csillagok Háborújában megmutatta, hogy milyen sokszínű robot, ebben az összeállításban pedig éppen MP4 lejátszó. A zsebünkben biztos nem fog elférni, de miért is rejtegetni egy ilyen szerkentyűt? Akár 500 dalt is képes tárolni, amit meghallgathatunk kihangosítva vagy akár a C3P0 fejét formázó fülesen keresztül. Bár egy iPod mindenféleképpen jobb minőségű, a formavilág kárpótolja a kis robot tulajdonosát. Ha nem elégszünk meg az aprócska szerkezettel, beszerezhetünk akár R2D2 alakú projektort is, aminek az ára ugyan borsos, de limitált kiadása miatt igazi kincse lehet gyűjteményünknek.

 

5.jpg

 

A sötét oldal híveinek sem kell elkeseredniük. Lévén Darth Vader a legkeresettebb negatív hős, így napvilágot látott több szerkentyű is, amihez a sötét nagyúr adta az ihletet. Lehet már szuszogós ébresztőóránk, sőt akár laptopra rakható haver is. A 10 dollárért (körülbelül 2000 forintért) megvásárolható kütyü az eredeti Darth Vader hangon beszél, így sosem leszünk magányosak, még a számítógépünk előtt sem.

 

6.jpg

 

Akinek még ez sem elég, az csatlakozzon a sötét oldalhoz USB-hubbal. A négy portos Darth Vader fej minden egyes eszköz csatlakoztatásakor hallatja- a búvárok által használt légzőkészülékkel imitált- jól ismert légzéshangot.

 

7.jpg

 

A tervezők szerencsére a geek érzületű hölgyeknek is kedveznek. A sötét nagyúr sisakjának légzőnyílását idéző hajszárítót ajánljuk mindenkinek, aki a fürdőszobában sem tud meglenni kedvenc klasszikusa nélkül. Igaz nem ionizációs és híres mesterfodrászok képe sincs a csomagoláson, de Tenbolat Gugkaev kompozícióján biztosan megakad az ember szeme. Sajnos egyelőre csak sóvároghatunk a termék után, hiszen egy koncepcióról van szó, de mi leszünk az első vásárlók közt, ha végre piacra kerül.

 

8.jpg

 

A fiatal Anakin Skywalker rajongóknak sem kell kétségbe esniük, ugyanis a Csillagok Háborújának első epizódjának új verzióját már nem kell a szokványos 3D szemüvegben nézniük. Mindössze 10 dollárért bárki hazaviheti az Anakin Skywalker pilótaszemüvegét mintázó háromdimenziós pápaszemet. A termék kompatibilis a Master Image, Technicorol és RealD projektor rendszerekkel valamint televíziókhoz is használható.

 

9.jpg

 

Végül következzen egy kakukktojás, hiszen kütyünek nem kütyü ez a jegygyűrű, viszont annál különlegesebb. Homer Liwag dizájner és fotóművész egyedi tervezésű, a sithek dizájnelemit felhasználó gyűrűje magába foglalja mindazt a gonosz eleganciát, amiért olyan sokan rajonganak a Sötét oldalért. És még az is elképzelhető, hogy Darth Vadernek is végig volt egy valahol a páncél alatt. Ahogy azt többen is megjegyezték a gyűrűt látván: azonnal piacra vele, hatalmas sikerre számíthat.

 

 

11.jpg

 

forrás: technet.hu