Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sötét Jedik

2010.05.26

 

 

Sötét Jedik

(Sith-ek)

Kép

Kik azok a Sötét Jedik??? A Sötét Jedik olyan Jedik, akik megtagadták az Erő Világos Oldalát, vagy átáltak a Sötét Oldalra.

 

 

Kép Darth Vader (YE 41 - YU 4) - A férfi, akit Anakin Skywalkernek hívtak. Palpatine/Darth Sidious átcsábította a Sötét Oldalra, hogy megmenthesse feleségét, Padmé Amidalát. Amikor azonban egykori mesterével, Obi-Wan Kenobival harcolt a Mustafaron, megégett, s ezért rá kellett tenni egy létfenntartó öltözetet. Mikor az I. Halálcsillagon párbajozott Obi-Wan Kenobival, akkor ő győzedelmeskedett, megölte a Jedi-mestert. Két gyermeke van, Luke Skywalker, aki Jedi lovag lett és Leia Organa (Skywalker), aki diplomatikus az Alderaanon és később az Új Köztársaságban(őbenne is benne van erősen az Erő). Mikor a Bespinen elmondta Luke-nak, hogy ő az apja, akkor levágta a kezét fiának. Azonban amikor egy évvel később újra összemérték az erejüket, már Luke győzött, így megérintve a Sötét Oldalt. De nem ölte meg apját, csak levágta a kezét, ugyanúgy, ahogy egykor apja is levágta az övét. Végül Palpatine halt meg ebben az Erőn belüli csatában... Darth Vader ledobta sith mesterét egy aknába, így a fény oldalán halt meg.

 

Kép Joruus C'baoth (születése ismeretlen - meghalt YU 9) - A Jedi-mester (Jorus C'baoth) a Kirajzáson vett részt, s ott halt meg, ám volt egy klónja, amit Palpatine főkancellár csinált, őt hívták Joruus C'baothnak. A klónt Luke Skywalker ölte meg a Waylandon.

Ő nem állt át a Sötét Oldalra, csak megtagadta az Erő Világos Oldalát.

 

Kép Luuke Skywalker (YU 9 - YU 9) - Ő is egy klón, Luke Skywalker klónja. Teljesen úgy nézett ki, mint az eredeti Luke. Anakin Skywalker kardját használta, amit Luke elvesztett a Bespinen. Amikor Vader levágta fia kezét, a végtagot megtalálták, s ez alapján alkotta meg Joruus C'baoth Luuke Skywalkert. Mestere a klón C'baoth. 

Főoldal

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.