Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Jedik

2010.05.17

 

 

Kép

 Tudj meg mindent a Jedikről!!!

 

Kép

Nagy Jedik:

Kép Yoda (YE 896 YU 4) - a legnagyobb Jedi, aki valaha élt. Rengeteg Jedit tanított már. Ismeretlen fajú. Zöld fénykardja van, többek között Dooku gróf és Luke Skywalker mestere.

Miután Palpatine császárral megmérkőzött és kudarcot vallott, természetes halállal halt meg a Dagobah-rendszerben.

 

Kép Obi-Wan Kenobi (YE 57 - YU O) - Yoda mellett a legtürelmesebb, legjobb Jedinek tartják. Anakin Skywalker és részben Luke Skywalker mestere. Mestere Qui-Gon Jinn, akit egy Sith ölt meg, Darth Maul. Kenobi tanítványa, Anakin mellett, rettenthetetlen pilóta és harcos volt a Klónháborúkban. Viszont amikor átállt Anakin a sötét oldalra, Darth Vader ölte meg.

 

Kép

 Mace Windu (YE 72 - YE 19) - Kenobi és Yoda mellett egy nagymestere volt a Jedi Rendnek. Félelmetes kardforgatónak tartották, s ő került be legifjabban a Jedi Tanácsba. A Sith Nagyúr elleni küzdelem azonban végzetes lett számára. Ha nem is a Sith, de Anakin Skywalker végzett vele részben. Levágta a kezét, amelyben a fénykardja volt, s így nem tudott védekezni a Sith pusztító villámai ellen.

 

Kép

 

Luke Skywalker (YE 19 - halála ismeretlen) - A tatooine-i parasztfiú Anakin Skywalker/Darth Vader fia. Owen és Beru Lars felnevelt mostohafia. Amikor Leia Organa Obi-Wan Kenobit hívta segítségül, Luke-hoz került a felvétel R2-D2-n keresztül. Így került fel az űrbe, hogy csatát vívjon a Halálcsillag ellen. Mivel Kenobi tudta, hogy Luke-t is átjárja az Erő, megtanította a Jedi Tanokat, s habár meghalt a Halálcsillagon az öreg Jedi-mester, Yoda, aki túlélte a Sidious elleni párbajt, tanította tovább a Dagobah-rendszerben. Jedi-lovag lett, s így győzte le Anakin Skywlaker segítségével a Gonoszt. Mikor apja a fény oldalán halt meg, megtudta, hogy nem ő az utolsó Jedi, hanem első egy újak között. Rengeteg kalandjában ismerte meg Mara Jade-t, aki később Jedi lett, s Luke felesége is. Egy gyermeke lett, Ben Skywalker.