Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Novella: Metropolis 2. rész

 
Metropolis - 2. rész
 
(18) A novella véres, erőszakos ás durva.
 
Vizes úszódresszét levette. Megborzongott. A Hudson zöld, piszkos vize már megnyugodott. Kíváncsian nézett fel Metropolisra. Már hajnalodott. Az első napsugarak visszaverődtek a hatalmas felhőkarcolók ezernyi ablakán. Itt, a város szélén senki sem járt. Magas, száradt fű sárgállott a parton és a fal tövében, a szél enyhén cibálta. Távolabb puskás őr feszített. Felette, a betonfal tetején egy droid tekergette a fejét jobbra-balra. A merénylő egy menedéket nyújtó bucka mögé rejtőzve figyelte őket. Kivette hátizsákjából a száraz ruhát, felvette, majd a falhoz tapadva lassan megközelítette az őrt, akin látszott, hogy pályafutásának idején még nemigen harcolt. Hiába látszott komoly fickónak, valószínűleg csak az otthoni bokszzsákot sikerült leterítenie. A merénylő az őr mögé került, elővette kését, megfogta vállát és hátrarántotta. Azonban ő sem volt rest, lekapta a pisztolyát az oldaláról és máris lőni akart, de a merénylő kiütötte azt, és ököllel nagyot ütött az arcába. Az őr megszédült, orrához kapott, ami vérezni kezdett. Mielőtt felocsúdott volna, a gaztevő máris a falhoz csapta és rátérdelt a hasára. Az áldozat prüszkölt, fulladt, benyelte a vért. Támadója elővette nagy, kidíszített markolatú kését és a szédelgőnek szegezte. Sziszegve fenyegetett:
− Ha megmoccansz, leborotválom a fejedet a nyakadról!
− Tizenkét perc múlva… - préselte ki magából az őr. − Tizenkét perc múlva ellenőriznek és akkor… akkor nem úszod meg, rá fognak…
− Rádiós ellenőrzés? – vágott a szavába a merénylő.
Az bólintott. − Óránként – suttogta.
− Akkor ideadod ezt a fejmikrofont… - leakasztotta a fejéről, kikotort a táskájából egy apró műszert és rárakta a mikrofonra. − Most pedig beszélj! Akármit!
Az őr hebegve kinyögött egy mondatot.
− Akármit is csinálsz, nem fogod tudni véghezvinni!
A chip csipegett hármat és visszamondta a mondatot, majd a merénylő egy feltett kérdésére is választ adott. – Igazán jó kis szerkezet ez, ugye? − a merénylő elmosolyodott és felállította az őrt. Amikor a fenti droid a másik oldalra nézett, gyorsan odavezette, ahol eddig is őrködött és egy speciális injekciós tűt szúrt bele az áldozatába, aki pár másodpercen belül megfagyott.
− Hallod amit mondok – mondta neki, miközben összepakolta cuccát - , csak nem tudsz rá válaszolni.
Még egy nagyot nevetett és mikor a droid újra elfordult, belevetette magát a nagy fűbe és kúszni kezdett.

Tovább olvasom >>>