Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Novella: Metropolis 1. rész

Metropolis - 1. rész

2024. A Föld nagy része nyomorúságban él. A Vírus pusztított, ezt pedig csak a gazdagok kerülhették el. Ők egy hatalmas, fényűző várost építettek - Metropolist. A világ legtündöklőbb városa.

Petra és Vera, akik New Yorkban laknak, Metropolis mellett, át akarnak jutni a városba, hogy az ott induló űrjáratra felkerüljenek. Úgy vélik, csak így menekülhetnek meg a Vírus okozta pusztítástól.

Novella - sci-fi, thriller, kaland, akció.

Metropolis - 2.rész

(18) A novella véres, erőszakos ás durva.

2024.
− Még három nap és a Survivor startol! Ne maradjon ki élete megmentésének tervéből, foglaljon jegyet még ma a fedélzetre! Ne tétovázzon, hisz a Föld pusztulóban! A Vírus, mely napról napra szedi áldozatát, megállíthatatlan! Még Metropolis védő falai közé is beférkőzik! De büszkén mondhatjuk, hogy van remény, hisz a SpaceWay öt űrállomása komfortos, otthonos lakhelyet ad az élni akaró földlakóknak, távol minden veszedelemtől! Ha maga is élni akar, válassza a SpaceWayt! Árainkról kérdezze az irodáinkat. – Az idegesítő, vékony, pattogó hang a hangos kocsma zaját is túlszárnyalta.
− Nem lehetne kikapcsolni azt a kibaszott rádiót? – egy fáradt, fiatal lány szitkozódott. Szőke haja hátul össze volt fogva és látszott rajta, hogy nem sokat foglalkozott a szépítkezéssel. Durva anyagú, piszkos farmerdzsekit hordott, alatta nyúlott póló sárgállott. Kezében cigarettát tartott, amibe vadul beleszippantgatott. A pultnál csak pár ember ücsörgött, mindenki a helység hátsó részébe, a sztriptíz táncosok emelvényéhez tolongott.
− Sajnálom kisasszony. - A pultos droid feje előrehajolt, közben hangos mechanikai zajt hallatva. − Szerződésünk van a csatornával, miszerint a kocsma nyitva tartási idejében…
− Akkor legalább halkítsd le! − Idegesen vágott a szavába és csapott bele a pultba.
− Sajnálom kisasszony, szerződésünk van a csatornával…
A lány megint félbeszakította: − Jó. – Próbált nyugodtnak tűnni. Halkan folytatta. – Akkor tölts nekem még egyet.
− Sajnálom kisasszony, de ön túllépte a megengedett ittas faktorszámot.
A csaj lassan beszívta a levegőt, majd kiengedte.
− Idefigyelj, te búvalbaszott, eszkábált szeméttömeg. Ha nem adsz nekem egy üveg rohadt vodkát, kiszedem az összes áramkörödet és eladom az albánoknak.
− Kiasszony, ha fenyeget, kénytelen leszek hívni…dőrség… − a lány megfogta gömbölyded, szikrázó fejét, belenyomta a pultba. Elegánsan áthajolt a sercegő vasdarab fölött és leemelt egy vodkásüveget a polcról, kinyitotta, majd nagyot húzott belőle. Körülnézett. Itt senki sem szerette a robotokat. A rádió viszont még mindig ontotta a reklámokat:
− …ha nem akar életveszélybe kerülni, csatlakozzon a mentőflottához! 2023 óta hétmilliárd ember vesztette életét. Nemcsak járványok, hanem a természeti katasztrófák is életünkre törnek. Ennek véget kell vetni! Jelentkezzen még ma! Az áraink… − ez is kimúlt, miután a fiatal lány leöntötte a maradék vodkával. Ezután, mint aki jól végezte dolgát, kisétált a helységből. Ahogy kilépett a mocskos utcára, felcsengett a kommja. Kikaparta a zsebéből és beleszólt.
− Itt Vera. Megvan a lány?
− Minden − szólt bele egy női hang. − Szerencsére volt olyan profi a hacker, hogy egy útvonalat is készített nekünk. Hol vagy most?
− 66. utca vége, Forster’s bár előtt.
− Egy perc és ott vagyok.
 

Szerző: Csabai Kristóf.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.