Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hogy miért lesz Alien-film a Prometheus

2012.05.30

 

nevtelen.jpg

A rajongók és ellenlábasok körében felmerült a kérdés: Vajon biztos, hogy Alien-előzményfilm lesz a Prometheus?

 

A trailerben egyszer sem láttunk xenomorfot (alient) és nem is nyilatkozott róla nyíltan a sajtó, csupán szájhagyomány útján terjedt. Sőt, az utóbbi hetekben, mikor kiderült, hogy Ridley Scott folytatást is akar - csak nem egy új Sagat akar elkezdeni, ami 

Nos...hát ez most mi lesz?
Aki nem akar SPOILERben részesülni, az csak az első képig olvassa el.

A cím ne tévesszen meg senkit, ugyanis arra utal, hogy nem lett olyan jó, mint A nyolcadik utas: a Halál, nem arra, hogy nem lesz Alien-fil.
A cikkből kiderül, hogy a Prometheus nem nagy film, Ridley Scott megint mellécsapott, csupán nagy látványvilága van. De ne keseredjünk el!!! Tudjátok, a kritikusok nagyon szőrösszívüek és egyébként is - összességében 8 pontot adtak rá. Az pedig, hogy nem Alien-film lesz, az teljességgel hamis! 
Egy kritika címe az IMDb-n: A Great and Unexpected Prequel to Alien
Nos?

 

alien.jpg


Ez most SPOLIER, azaz, ha nem akarsz megtudni a film cselekményéből semmit, akkor ne mereszd a szemed!
Az egyik szereplő boncolást végez magán, hogy megszabaduljon a kis lárvától.

 

Spoiler vége!

Aki nem látta az Alien 1-et, annak felesleges elolvasnia.
És még egy-két érv, hogy miért lesz Alien-film a Prometheus:
Nos, most olvasom a Nyolcadik utas: a Halált és őrülten kíváncsi vagyok arra, hogy mi történt a Prometheus hajóval, egyszerűen olyan zseniálisan és titokzatosan írja Alan Dean Foster, hogy egyszerűen megfulladok a kíváncsiságban - persze ezt ugyanígy elmondhatnám a filmről, csak a könyv részletesebb. A hely szinte kiált azért, hogy készítsenek a történetéből egy filmet. Namost, a jel, ami miatt leszáll a Nostromo, azt nem tudják megállapítani, hogy mi. Segélykérő, vagy figyelmeztetés. A jel régi, ezért Anya se tudja kifürkészni, hogy mi az. A Cég szabályzatában az áll, h segélykérő jelzésnél szálljanak le mindenképp. Ha nem lehet megállapítani, akkor is. Leszállnak, lemennek a hajóhoz, Kane, stb. Ezalatt a Nostromo fedélzetén Ripley talál egy furcsa adatot a jelzést illetően, miszerint az nem segélykérő, hanem arra figyelmeztet, hogy a bolygót messze kerüljék el. Kik tehették oda a jeladót? Csakis kizárólag a Prometheus legénysége, aki találkozott valamivel, valakivel, akik életükre törtek és utoljára, utolsó erejükben egy jeladót helyeztek el a hajó belsejében. Mi ölte meg őket? Hát nem Zodiac Killer, hanem az Alienek. Ha teljesen mást hozna fel Scott bácsi a Prometheus történetére és kihagyná az Alieneket a közelgő filmből, teljesen üresen maradna az a kérdés, hogy hogyan került oda a jeladó és ami még fontosabb, hogy miként és ki teremtette a xenomorfokat. Mert kellett egy királynő, aki azt a sok tojást kiszülte oda. Ha pedig üresen hagyja ezeket a kérdéseket, akkor jó oka van arra, hogy csináljon Prometheus 2-t (bár ez már így is-úgy is tervbe volt és a kritikusok is azt mondják, hogy nincs zárt befejezés.) Vagy pedig egyszerűen éhesen hagyja az Alien rajongókat. Ekkora kockázatot viszont nem vállalhat! Sokan azt mondják, hogy Ridley csak új Sagat akar létrehozni, ami ugyanabban az univerzumban játszódik, nos, én ezt nem így gondolom.

Nézzünk egy-két képet a trailerekből:

prometheus-alien.jpg
 

Ez mi? Technokol? :)

Nagy a valószínűsége, hogy nem. Sokkal inkább az alien nyála.

 

prometheus-alien2.jpg

Hogy ez mi... Nehéz megállapítani. Vagy egy arctámadó alien, vagy pedig egy újfajta, meglepetés idegen. Mindenesetre jól néz ki.

 

prometheus-alien3.jpg

David 8, a robot épp valami organizmust vesz ki egy fagyasztóból (én annak nézem). Namost, ebből nehéz megállapítani, hogy ez mi. De furcsa a kinézete.

 

 

prometheus-alien4.jpg

Eszméletlen jó kép. Félelmetes, azonban ezt se tudjuk pontosan, hogy micsoda. Nekem csak egy sejtésem van... Az alien nyála felégette az arcát és az hagy ilyen nyomot.

 

 

prometheus-alien5.jpg

prometheus-alien6.jpg

A nő, aki 'rosszul' van. Lehet, hogy épp most keleszti a lárvát a hasában és a kitörés előtt van pár pillanattal?

prometheus-alien7.jpg

Véres szem. Ripleynek, az Alien³-ban Ripleynek is ilyen volt a szeme. Ha láttátok, akkor SPOILER! tudjátok, hogy benne is akkor egy lárva volt. SPOILER VÉGE! Ez csak az én személyes elképzelésem.

 

Rengeteg érv van amellett, hogy a Prometheus Alien-film lesz, de talán egy-kettő amellett, hogy nem lesz. Nos, hogy melyik oldal győz, azt megtudjuk egy hét múlva, június 7-én a mozikban!

starwarsfilm.eoldal.hu 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.