Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Alkonyat - Hajnalhasadás 1.rész

2011.11.10

1271974077twilight-blue-wp.jpg

Alkonyat - Hajnalhasadás 1.rész

Fáj erről írnom, mert igazából nem csípem a Tvájlájt Szágát, de mivel a közeljövőben - a fiatalok körében - ez a legjobban várt film, gondoltam írok róla pár sort.

Először is a fontosabb tudnivalókat.

Catherine Hardwicke rendezésében került mozikba az Alkonyat című thriller 2008-ban. Stephenie Meyer nagysikerű könyve alapján készült a film. Lett folytatása is, az idén mozikba kerülő film immáron a negyedik epizód a vámpírok történetében. A második rész, az Újhold igen gyenge lett, talán egy argentin szappanoperához hasonlítanám. A harmadik részt még mindig gyengének mondanám, bár ez már egy-két lépéssel megelőzte az előző részt. És íme a negyedik. Mit várhatnánk ennyi csalódás után ettől a filmtől? Talán csak azt, hogy legyen rövid és hamar fejeződjön be az egész Twilight-őrület.

A történet egyébként egy tini lányról, Bella Swanról szól, akinek elváltak a szülei. Az anyja délen, Floridában lakik, míg apja fenn északon, Forksban. Bella apjához költözik, s itt Forksban ismeri meg a vámpír Edward Cullent és a vérfarkas Jacobot. Nem szeretnék ilyen helyen lakni, ahol tele van az erdő vámpírokkal, vérfarkasokkal, plusz még viszályokkal. Edward és Bella rögtön egymásba szeretnek. Csupán egy baki van a dologban: Edward vámpír és ezt senki se tudja a környéken, csak a családja, akik szintén vámpírok. Azt azért tudni kell, hogy a Cullenék nem isznak emberi vért, csak állati vért. (Gondolj csak bele: milyen büdös a vér. Akkor mit használ Edward Cullen, hogy ne legyen büdös a szája?!) Bella viszont megtudta, hogy mik és kik Cullenék. Pont jókor, mert a viszályos másik vámpírcsalád éppen akkor kezd mozgolódni. Megtudják, hogy Bella tud az egész kócerájról, ezért egy igen fiatal vámpír meg akarja enni Bellát. Addig-addig kergetőznek, míg Bellát meg nem harapják és Edward meg nem öli az ifjú vámpírt...

Satöbbi. Csak ennyit mondok a további részletekre, mert miközben írtam, úgy éreztem, mintha egy Zone Romanticás szappanoperás sorozatot elemeznék.

Röviden csak annyit, hogy a második részben el kell mennie a szeretett Edwardnak és magára marad a szegény kis Bella. Eközben persze újra találkozik Jacobbal és elég jól ellesznek. Az egészet össze lehetne foglalni 10 percben. (Ha a harmadik részhez hozzácsapták volna, még élvezhető lett volna!) A harmadik részre már végképp nem térnék ki.

A színészekre nem térnék ki feleslegesen, mert körülbelül csak annyi mondanivalóm van róluk, hogy: faarcú, semmitmondó, középszerű

Hát talán annyit még hozzáfűznék, hogy bocsánatot kérnék az Alkonyat rajongóktól, mert eléggé lehúztam. De akik szeretik, feltétlenül menjenek a moziba, de ha rám hallgattok, akkor kihagyjátok és inkább elmentek valami érdemesebb moziba. Talán ez a rész is annyira lesz érdemes, hogy egy illegális kalózoldalról letöltsük. (majd teszek fel linket, ha az úgy jó nektek :)

the-twilight-saga-breaking-dawn-posters1-4e5966cbd4f57.jpg