Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Srácok, az úgy volt... - Így jártam anyátokkal (sorozat)

2011.11.24

 

masolat---how-i-met-your-mother.jpg

Így jártam anyátokkal (sorozat)

How I Met Your Mother

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjátéksorozat, 25 perc, 2005 , 12 éven felülieknek ajánlott!

rendező: Rob Greenberg, Pamela Fryman
forgatókönyvíró: Carter Bays, Craig Thomas, Chris Harrison
operatőr: Chris La Fountaine
zene: John Swihart
vágó: Susan Federman

szereplő(k):
Josh Radnor (Ted Mosby)
Jason Segel (Marshall Eriksen)
Cobie Smulders (Robin Scherbatsky)
Neil Patrick Harris (Barney Stinson)
Alyson Hannigan (Lily Aldrin)

 

how-i-met-your-mother01.jpg

 

 

Ahogy a cím is mondja a történet arról szól, hogy Ted Mosby 2030-ban elmeséli gyermekeinek, hogyan ismerkedtek össze a szüleik.
A történet kezdetén Ted legjobb barátja, Marshall elárulja, hogy meg akarja kérni barátnője, Lily kezét. Ted ebben a pillanatban döbben rá, hogy többé nem várhatja az igaz szerelmet, lépnie kell. Ebben segít neki barátja, Barney, a hivatásos agglegény, aki folyamatosan kínozza Tedet a nőkről és párkapcsolatokról alkotott megingathatatlan véleményével. Ted hamarosan megismeri Robint, úgy érzi, ez a szerelem első látásra, de a sors valami egészen mást tartogat számára...

 

barney-robin-how-i-met-your-mother-2590475-1280-720.jpg

Az Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) egy 2005-ben debütált amerikai tévésorozat. Amerikában a CBS csatornán jelenleg a szeptember 19-én kezdődött hetedik évadot adják, és még legalább egy további várható[1]. Magyarországon – szinkronizálva – a Comedy Centralon látható a sorozat első hat évada.

A történet 2030-ban kezdődik: Ted a gyerekeinek mesél arról, hogy hogyan ismerte meg az édesanyjukat. A 25 évvel korábbi emlékekből tudható meg, hogy miként alakult Ted és barátainak az élete 2005-ben. Hogyan ismerkedett meg Robinnal, a tévés bemondóval, hol lakik barátjával, Marshall-lal és annak menyasszonyával, Lilyvel, és miféle őrült kalandokba keveredik Barneyval.

Az Így jártam anyátokkal 100. részét 2010. január 11-én adták le az amerikai CBS csatornán.

 

barneystinson2.jpg

 

Első évad 

2030-ban Ted Mosby leülteti gyermekeit, hogy elmesélje nekik, hogyan „járt” anyjukkal. Azonban a történet arról szól, hogy hogyan ismerte meg.

A sztori 2005-ben kezdődik Teddel (Josh Radnor), egy szingli, 27 éves építészmérnökkel, aki két legjobb barátjával él együtt, akiket még a főiskolai kollégiumban ismert meg. Marshall Eriksen (Jason Segel) jogászhallgató, Lily Aldrin (Alyson Hannigan) pedig óvónő. A pár már majdnem 9 éve van együtt, amikor Marshall úgy dönt, hogy eljegyzi Lilyt. Az eljegyzésük veti fel Tedben a gondolatot, hogy meglelje lelki társát és megházasodjon. Ez rendkívül idegesíti barátját, Barney Stinsont (Neil Patrick Harris), akit Ted a bár mosdójában ismert meg néhány évvel azelőtt. Barney közismert csajozó, állását pedig nem nevezik meg.

Ted elkezdi keresni a tökéletes társat. Barney Ismered Tedet? nevű játéka során ismeri meg Robin Scherbatskyt (Cobie Smulders), egy fiatal riporternőt. Ted szinte azonnal beleszeret Robinba, de Robin nem áll készen egy tartós párkapcsolatra, így arra jutnak, hogy barátok maradnak. A jövőbeli Ted felfedi, hogy Robin nem a gyerekek anyja, hiszen „Robin néniként” emlegeti őt.

Ahogyan a sorozat halad tovább, Ted elkezd randizni egy cukrásszal, Victoriával, akit egy esküvőn ismert meg. Robin féltékeny lesz, és rájön, hogy érzelmeket táplál Ted iránt. Victoria Berlinbe utazik egy gyakorlati állás miatt, ezért Teddel kipróbálják a távkapcsolatot. Ted amikor rájön Robin érzelmeire, azt mondja, hogy szakított Victoriával, azonban ez nem igaz. Eközben Victoria felhívja Tedet, de a telefont Robin veszi fel, így megtudja, hogy Ted hazudott neki. Ted és Victoria szakítanak, Robin pedig megharagszik Tedre.

Eközben Lily kíváncsi lesz, hogy mit hagyott ki a Marshall-lal való kapcsolata miatt, ezért elhatározza, hogy megpályázik egy San Francisco-i művészeti ösztöndíjat, ami miatt később szakít Marshall-lal. Az évad befejező részében Ted éppen hazafelé igyekszik, miután Robinnal együtt tölötték az első közös estéjüket, amikor meglátja Marshallt az esőben, Lily eljegyzési gyűrűjével a kezében.

LETÖLTÉS HAMAROSAN ITT!!!

 

how-i-met-your-mother-2.jpg

Második évad

Ted és Robin most már egy pár, a letört Marshall megpróbálja folytatni az életét Lily nélkül, úgyhogy bár vonakodva, de randizni kezd. Lily rájön, hogy nem igazi művész, ezért visszatér New York-ba. Újra összejön Marshall-lal, majd az évad végén az esküvőjükre is sor kerül. Barney elveszít egy pofogadást, ami lehetővé teszi Marshallnak, hogy ötször pofon vágja Barney-t a hátralévő életükben akármikor. Ebből Marshall egyet azonnal, egyet pedig az évad közepén használ el. Kiderül, hogy Barney-nak van egy meleg, fekete öccse, illetve hogy Barney úgy gondolja, Bob Barker, a Mennyi az annyi? műsorvezetője az édesapja. Rátalálnak egy régi videóra, és kiderül, hogy Robin a 90-es évek elején kanadai popsztár volt. Nagysikerű slágerének, a Let's Go To The Mall-nak („Irány a pláza”) a videoklipjét Barney már több százszor megnézte.

Az évad végén Ted és Robin felfedi, hogy nem sokkal Marshall és Lily esküvője előtt szakítottak, mivel másként képzelik el a jövőjüket: Ted házas, megállapodott ember akar lenni, Robin pedig valahol külföldön szeretne élni. A szakítást nem mondták el senkinek, mert nem akarták elterelni a figyelmet Marshall és Lily esküvőjéről. Az utolsó jelenetben Barney izgatottan tekint a jövőbe, hiszen Ted végre újra szingli, így visszakapja régi szárnysegédjét.

LETÖLTÉS HAMAROSAN ITT!!!

 

how-i-met-your-mother-cast-how-i-met-your-mother-791248_1280_1024.jpg

 

Harmadik évad

Robin hazatér az argentínai utazásából, és magával hozza barátját, Gaelt (Enrique Iglesias), ekkor Tednek el kell fogadnia, hogy már csak egy jóbarátja Robinnak. Marshall és Lily úgy dönt, hogy a saját lábukra állnak. Beleszeretnek egy lakásba, ám nem engedhetik meg maguknak, hogy megvásárolják. Marshall tudomást szerez Lily rossz hitelmutatójáról, amit a megszállott vásárlásai okoztak. Ennek ellenére végül megveszik álmaik lakását, csak ezután fedezik fel, hogy a környéken egy szennyvíztelep működik, illetve hogy a lakásuk padlója lejt. Barney Hálaadáskor megkapja harmadik pofonját is, ezt az alkalmat Marshall Pofonadásnak nevezi el.

Ted elmeséli a gyerekeinek, hogy egy sárga esernyő is szerepet játszott édesanyjuk megismerésében. Az ernyőt Ted egy klubnál találja egy Szent Patrik-napi buli után. Megtudjuk, hogy a gyerekek anyja is részt vett ezen az eseményen, de nem találkoztak Teddel. Ted megpróbál udvarolni Stellának (Sarah Chalke), egy bőrgyógyásznak, akihez egy kínos tetoválás eltávolítása miatt jár. Ennek a csúcspontja az a „kétperces randi”, ami alatt jut idő két taxiútra, egy kis beszélgetésre, egy vacsorára, egy mozifilmre, egy kávéra, egy kis sétára és egy búcsúcsókra. Robin egy újabb videoklippje is előkerül, Sandcastles in the Sand („Homokvárak a homokban”) címmel. Robin lefekszik Barney-val, miután Barney megvigasztalta a lányt egy szakítása után, emiatt Ted megszakítja barátságát Barney-val. Eközben valaki folyamatosan megpróbál keresztbetenni Barney-nak a nőknél. Később fény derül rá, hogy a szabotőr Stella recepciósa, Abby (Britney Spears), aki azért próbál meg bosszút állni, mert Barney nem hívta fel őt szex után.

Az évad utolsó epizódjában Ted és Barney kibékülnek, miután mindkettőjük balesetet szenved. Az epizód végén Ted megkéri Stella kezét, illetve kiderül, hogy Barney érzéseket táplál Robin iránt.

LETÖLTÉS HAMAROSAN ITT!!!

 

how-i-met-your-mother-how-i-met-your-mother-2697721-1024-768.jpg

Negyedik évad

Stella igent mond Ted kérésére. Robin Japánban kap állást, ám hamar otthagyja, mivel meghívták Ted és Stella esküvőjére. Az esküvőn megjelenik Stella lányának az apja, Tony is. Végül Stella elhagyja Tedet és Tony oldalán távozik. Barney továbbra is kínlódik a Robin iránti érzelmei miatt, miközben a Góliát Nemzeti Bank igazgatóságába helyezik át.

Marshall és Lily beköltözik az új lakásukba, és elkezdenek gondolkodni a gyerekvállaláson. Robin Ted lakótársa lesz, majd egy hajnali 4 órás „reggeli” műsorban kap állást, miután Barney segít neki elkészíteni és kiküldeni az új ajánlóvideóját. Ted és Robin egy ideig újra lefekszenek egymással, mert így nem veszekszenek folyton, ami miatt Barney féltékeny lesz. Ez tűnik fel Tednek, és ekkor fedezi fel Barney érzelmeit.

Ted rájön, hogy Lily korábban több párkapcsolatát is tönkretette, beleértve a Robinnal való viszonyát is. Ez arra készteti Tedet és Robint, hogy beszéljenek a kapcsolatukról. Barney lefekszik a 200. nővel is életében, ezután már egyre inkább csak Robinra tud gondolni.

Ted a sárga esernyővel a kezében összefut Stellával és Tonyval az utcán. Tony később meglátogatja őt, mivel úgy érzi, hogy tartozik Tednek, amiért Stella elhagyta őt. Tony felajánl neki egy egyetemi állást, ám ezt Ted azonnal visszautasítja. Lily négy hétre elhagyja a csapatot, miután Barney elmeséli neki a világ legocsmányabb viccét.

Az évad végén Robin megtudja, mit érez Barney, ezt az érzést ő óvatosan, de viszonozza. Miután Ted munkáját ismét tönkreteszi egy svéd építészcég, a Sven, úgy dönt, hogy elfogadja Tony ajánlatát, és egyetemi professzor lesz. Az utolsó epizódban Ted elárulja, hogy a gyerekek anyja is az ő egyik osztályába járt.

LETÖLTÉS HAMAROSAN ITT!!!

 

lily-how-i-met-your-mother-3014965-1024-768.jpg

 

Ötödik évad 

Ted megtartja első óráját egyetemi professzorként, és bár a gyerekek anyja ott volt a teremben, kiderül, hogy Ted nem az építészettel foglalkozó osztályba ment be. Barney és Robin egész nyáron együtt voltak, de amikor Lily rájön, hogy nem beszélték meg, hogy mik a kapcsolatuk alapjai, Lily bezárja őket egy szobába, és addig nem engedi ki őket, amíg nem határozzák meg a szerepüket. Miután azonban mindkettőjüket megviseli a párkapcsolatuk, szakítanak, de barátok maradnak. Ezután Barney azonnal visszatér régi életmódjához, és újra csajozni kezd. Nem sokkal később Marshall negyedszer is pofonvágja Barney-t, ezúttal is Hálaadás napján.

Ted randizik az egyik egyetemi diákkal, Cindyvel (Rachel Bilson), és kiderül, hogy az ő szobatársa lesz Ted jövőbeli felesége. A randi után Ted a lánynál felejti a sárga esernyőt, de kiderül, hogy a gazdájához került vissza. Robin megismerkedik Donnal, a reggeli műsorának a másik műsorvezetőjével, és bár eleinte visszataszítónak találja, később járni kezdenek, majd végül össze is költöznek. De amikor Robin állásajánlatot kap Chicagóban, ő visszautasítja, azonban Don (akinek Robin után ajánlották fel a munkát) elfogadja azt, ezért szakítanak. Robin visszaköltözik Tedhez.

Az évad során Ted vásárol egy házat, ami nagyon rossz állapotban van, de kiderül, hogy a felújítások után ez a ház lett Ted és gyerekeinek a háza.

Marshall és Lily komolyan gondolkodnak a gyerekvállaláson. Az évad folyamán a csapat újabb és újabb hasonmásokat talál, akik ugyanúgy néznek ki, mint a csapat tagjai. Így kerül elő Leszbi Robin, Bajusz Marshall, Sztriptíztáncos Lily és Mexikói pankrátor Ted. Marshallék megegyeznek, hogy addig nem vállalkoznak egy gyerekre, amíg nem találják meg Barney hasonmását is. Az évad végén bár többször azt hihetjük, hogy megtalálták (Taxis Barney, Utcai művész Barney és Perecárus Barney), de az első kettőről kiderül, hogy az igazi Barney volt, csak jelmezben, míg az utolsót csak Lily képzelte egy utcai árusra. Ez viszont annak a jele, hogy Lily készen áll a babavállalásra, így elhatározzák, hogy megpróbálják a dolgot.

LETÖLTÉS HAMAROSAN ITT!!!

 

lily-marshall-marshmallow-and-lilypad-2617898-1024-768.jpg

Hatodik évad

Az évadnyitó epizódban Ted meglátja Cindyt egy lánnyal, akit a szobatársának gondol, de kiderül, hogy ő Cindy barátnője, akivel össze is házasodnak. Barney unszolására Ted újra a GNB-nél kezd dolgozni építészként, hogy megtervezze a bank új központjának épületét. Hogy az új épület megépülhessen, le kell rombolni egy régi rokkant hotelt, az Arcadiant, amit Zoey (Jennifer Morrison) ellenez. Ezért Ted és őközte eleinte hatalmas ellentét van, de a sorozat előrehaladtával ezek a harcok szerelemmé alakulnak. Később viszont szakítanak, mert Ted a karrierjét a szerelem elé helyezi, így az Arcadiant lerombolják.

Miután az előző évad végén megegyeztek, hogy gyereket szeretnének, Lily és Marshall egyfolytában szexelnek, hogy Lily terhes legyen. Karácsony környékén hamis riasztást kapnak, majd a meddőségüket is letesztelik, eközben kerül elő Barney hasonmása, Dr. John Stangel, azaz Nőgyógyász Barney. Viszont egy másik tragédia történik, ugyanis Marshall apja meghal, ami teljesen letöri őt, a csapat viszont támogatja mindenben. Marshall próbál túltenni édesapja halálán és újra élni. Lilynek tett ígérete ellenére, hogy keményebben dolgozik majd a jövőjükért, Marshall kilép a GNB-től és környezetvédő ügyvédnek áll, ami az álma volt. Zoey is leszerződteti, hogy segítsen neki megvédeni az Arcadiant. Az évad végén Lily bejelenti, hogy terhes.

Barney végre elismeri a csapatnak, hogy nem Bob Barker az apja, egész pontosan akkor, mikor az anyja úgy dönt, hogy eladja a házat, amiben Barney és a bátyja felnőtt, és utóbbi találkozik a saját apjával. Loretta odaadja Barney-nak az apjának a nevét egy darab papíron, de Barney széttépi, mivel felfedezi, hogy az anyja mennyit tett, hogy egyedülállóként nevelte őket. Marshall apjának temetésén Barney végül felhívja Lorettát, hogy látni szeretné az apját. A férfi, Jerome Whittaker, akit Barney végig csak a felügyelőjének gondolt. Barney csalódott, mivel Jerome nem az a laza ember, akire gyerekkorából emlékezett. Bár megpróbálja visszatéríteni Jerry-t a régi énjére, Barney elismeri, hogy valamikor meg szeretne állapodni. Robin be is mutatja Norának, aki iránt később érzéseket táplál, de szakítanak, amikor Barney hazudik neki.

Robin teljesen magába zuhan, miután szakított Donnal, de rájön, hogy lépjen túl rajta. Folytatja a munkáját a reggeli talk-showjában, de miután egy hiperaktív műsorvezető-társat kap, kilép. Majd felveszik kutatási asszisztensnek egy másik csatornához. A csapat még többet felfedez a kanadai popsztár múltjából. Robin összefut a titkos szerelmével, akiről Jővőbeli Ted elmondja, hogy még felbukkan.

Az évad fináléjában Barney újra randizni hívja Norát, ugyanekkor Robin rájön, hogy valószínűleg még mindig szerelmes Barneyba.

Az évad egy rövid jövőbeli esküvői jelenettel kezdődik és végződik. Jövőbeli Ted elmondja, hogy ez az esküvő, ahol Barney a vőlegény, ugyanaz az esküvő, ahol megismerkedett a feleségével.

LETÖLTÉS HAMAROSAN ITT!!!

 

ted_profile.jpg

 

Hetedik évad

A hetedik évadról pontos leírást még nem kaptunk.

LETÖLTÉS HAMAROSAN ITT!!! (angol hang, magyar felirat)

 

A CBS még két új évadra hosszabította meg a sorozat szerződését.

 

Képek:

 

ted.jpg

Ted Mosby, a sorozat főszereplője, aki 2030-ban meséli el lányának és fiának, hogy hogyan járt anyjával. A történet azonban nagyon hosszú, mert rengeteg kalandot élt át a new yorki évek alatt.

 

marshall-how-i-met-your-mother-2960633-1280-1024.jpg

Marshall Ericksen, Ted legjobb barátja. Még az egyetemi évek alatt ismerte meg őt is és Lilyt is.

 

lily-how-i-met-your-mother-2960637-1280-1024.jpg

Lily Aldrin, ovónő, Marshall párja, majd felesége.

 

barneystinson3.jpg

Barney Stinson. Az öltönyök és az elegancia megtestesítője. A legnagyobb arc kerek e földön. Őneki csupán egyetlen motivációja van a sorozat alatt: minden este legyen valaki az ágyában.

 

movie-cobie-smulders-as-robin-scherbatsky-in-how-i-met-your-mother-backgrounds-wallpapers.jpg

Robin Scherbatsky, kanadai hírolvasó, aki New Yorkba jörr, hogy a Metro Newsnál dolgozzon. A második évadban Ted csaja.

 

Ted Mosbyról bővebben:

josh-radnor-as-ted-mosby.jpg
Jelleme, tulajdonságai

Ted apatípus. Az egész sorozatban a megfelelő nőt keresi, akivel közös életet és családot tervezhet. Ted ideálja az olyan nő aki basszusgitározik, könyveket olvas és romantikus.
 

Foglalkozásai


Ted építészként dolgozott egy ideig,majd Stella férje Tony szerzett neki egy tanári állást az egyik egyetemen. A későbbiekben Ted a GNB új épületét is megtervezi.

 

  

Barney Stinsonról bővebben:

006-barney-stinson-neil-patrick-harris-esquire-mag.jpg

Barney Stinson az egyik az öt főszereplő közül az Így jártam anyátokkal című sorozatban. Ellentétben a legjobb barátjával, Ted Mosbyval (aki minden egyes esetben kijavítja Barneyt, hogy ez nem kölcsönös, mert Ted legjobb barátja Marshall Eriksen), aki csak várja a nagy őt, Barney sok stratégiát kidolgoz, hogy barátját lányokkal ismertesse meg. A sorozat néhány évadján keresztül a főszereplők közül 4 kapcsolatban élt, ahogy Ted elkezdett járni Robin Sherbatskyval, és Ted szobatársa Marshall eljegyezte (majd később el is vette) Lily Aldrint. Ezáltal Barney lett az egyedüli szingli karakter, és ezért, Neil Patrick Harris szerint, aki megszemélyesíti a karaktert, Barney neheztelt rájuk.[1] Barney a harmadik évadban azonban lefeküdt Robinnal, miután gyengéd érzései támadtak a lány iránt, amit végül a negyedik évad végére siker koronázott. Azonban szerelmük nem tartott sokáig, mindketten elhanyagolták magukat, így szakítottak. Barney a 100. részben választásra kényszerül, hogy az öltönyeit hordja tovább, vagy egy "Dögös Pultos Lányt" fektethet le. Barney a hatodik évadban ismét szerelmes lesz, azonban az évad végére kiderül, hogy a nyitó részben szereplő esküvő a sajátja, így valószínűleg véget ér Barney csajozós korszaka.

Harrist a meghallgatásra Megan Branman hívta meg, aki a castingért felelős a sorozatnál. Harris azt hitte, csak azért hívta meg Branman, mert barátok, és nem hitte, hogy esélye lesz a szerepre. A meghallgatásán egy laser tag jelenetben egy ugrást kellett előadnia, ahol véletlenül beleütközött egy székbe, majd a falnak verődött. A CBS kollégái élvezték a teljesítményét.[2]

A szereplő


Harris úgy írja le Barneyt, mint aki „szeret létrehozni hülye helyzeteket, majd visszavonulni, és végignézni, ahogy a probléma megoldódik”.[3] A sorozatban Barney egy nőcsábász, aki majdnem mindig öltönyt visel, szereti az apa-komplexusban szenvedő lányokat, és mindenkire rákényszeríti a véleményét.[2]

Barney, csakúgy, mint Neil Patrick Harris, bűvészkedik. Úgy néz ki, hogy azok a trükkök a kedvencei, melyekben valahogy a tűz is megjelenik, és látszólag ezt a barátai nem szeretik (ahogy azt a Vigyázat, elveszi a kedved!, és a Közbelépés című részekben láthattuk). Barney leginkább csajozásra használja a trükköket. A munkáját nagyon sokáig nem lehetett tudni, mert amikor barátai rákérdeztek: "Barney, te tulajdonképpen mit dolgozol?", ő erre mindig csak ennyit felelt: "Áh, kérlek."
Gyermekkora, és családja [szerkesztés]

Barney családi életét egy visszaemlékezésből ismerhetjük meg a Nyílt kártyákkal című epizódból. Ekkor megtudjuk, hogy Barney édesanyja nem volt egy hűséges típus, és azt állította, hogy Barney apja Bob Barker, aki sokáig volt a Mennyi az annyi? című televíziós műsor vezetője. Barneynak van egy bátyja (Wayne Brady személyesíti meg), aki Barneyval ellentétben fekete bőrű.

 

barneystinson.jpg

 

Felnőttkor 2005 előtt (A sorozat kezdetéig)

Barney 2005 előtti életére az A közös este című epizódban derül fény. Ebben az epizódban megtudjuk, hogy Barney fiatalnak ártatlan volt, aki a béke hadtesthez akart csatlakozni egyetlen, igaz barátnőjével, Shanonnal. Mikor a barátnője megcsalta őt egy öltönyös csajozóval, Barney majdnem azonnal elkezdte új életét, és elvesztette a szüzességét édesanyja barátnőjével, Rhonda Frenchel (a szinkronizált verzióban a nő keresztneve Sonda). Miután nyugtázta a sikerét a kielégült Rhondánál, egy ugyanolyan öltönyössé vált, mint az a férfi, olyannyira, hogy a szóhasználatát is átvette.

Szokásai, mondásai

Barney Stinsonnak rengeteg olyan szokása van melyeket a barátai sokszor nem tolerálnak. Például számos szállóige fűződik hozzá.
Az öltönymániájához kapcsolodóan az "Öltözz ki!" (angolul "Suit up!) és egyéb változatai - például "Öltözz hóra!" ("Snow suit up!") - próbálja rávenni többnyire Tedet hogy viseljen öltönyt amikor csajozni mennek.
Máskor, ha valaki valami vicceset mond "Pacsit!" ("High Five") kér melynek szintén számos változata van a szituációtól függően: "Telepacsi!" ("Phone five!"), "Kimerevített pacsi!" ("Freeze-frame high-five!"), "Apró pacsi!" ("Tiny five!"). "Önpacsi!" ("Self five!").
Ted szerint túlságosan nagyvonalúan használja a "Fergeteges" ("Legendary") szót. Ezt legtöbbször akkor mondja, amikor valami őrült ötlete támad, amit meg kell csinálniuk. A hatás fokozása érdekében a szó elejénél (Ferge... - Legen...) megszakítja a szót egy "Most figyelj" ("Wait for it!") közbeiktatásával, majd csak ez után folytatja a "...teges!" (...dary!) végződéssel. A második évad zárójelenetében is elkezdi ezt a szófordulatot, de a vége már csak a harmadik évad nyitásába került bele.
Csajozási szokásaihoz hozzá tartozik a Szárnysegéd (Wingman) (segít befűzni egy csajt egy kamu történet igazolásával) alkalmazása. Barney Ted önjelölt szárnysegédjeként többnyire az "Iiiiiismered Ted-et?" ("Haaaaaave you met Ted?") szövegével nyújt segítséget.
Telefonbeszélgetés megkezdésére a "Barney hall téged!" frázist hangoztatja.
Mikor a társaságban olyan témát beszélnek ki amit lehetetlen megcsinálni, Barney komoly, eltökélt arccal feláll majd a "Kihívás elfogadva!" ("Challange accepted!") felkiáltás után elrohan megtenni azt, bár ezt sose kérte senki.
Tedet és Marshall-t állandóan a "Tesó"-jának ("Bro") hívja, és sokszor idétlen, saját maga által kitalált szabályokat, törvényeket hangoztat, hogy mit kellene és mit nem csinálni a másik Tesóval. Ezeket a szabályokból Barney könyvet írt, de elmondása szerint nem ő hanem a George Washington és Benjamin Franklin idejében élt Barnabus Stinson írt. A könyvet a valóságban ki is adták.

És még egy kép: Barney átalakulása

 

barney-stinson-atalakulasa.jpg

 

 

És utoljára jöjjenek a különböző, meganimált (nem hivatalos) logók garmadája.

A képek az oldal tulajdonában állnak!

untitled-1_charcoal_1.jpg

untitled-1_grunge_9.jpg

untitled-1_holgaart_4.jpg

untitled-1_motioncolor_5.jpg

untitled-1_oldphoto_12.jpg

untitled-1_oldphoto_13.jpg

untitled-1_ortonstyle_1.jpg

untitled-1_popart_6.jpg

untitled-1_popart_11.jpg

untitled-1_sunburst_4.jpg

untitled-1_sunburst_1.jpg

untitled-1.jpg

 

cbs_logo-1.jpg

 

 Források: Wikipédia, PORT.hu, egyéb helyek