Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sablonhorror, de mégsem - Ház az erdő mélyén

Ház az erdő mélyén

színes, amerikai horror, 92 perc, 2011http://media.port.hu/page_elements/nmhh_akk/16_age_icon.png

rendező: Drew Goddard
forgatókönyvíró: Joss Whedon, Drew Goddard
zeneszerző: David Julyan
operatőr: Peter Deming
producer: Joss Whedon
executive producer: Jason Clark
vágó: Lisa Lassek

szereplő(k):
Richard Jenkins (Steve Hadley)
Bradley Whitford (Richard Sitterson)
Jesse Williams (Holden McCrea)
Chris Hemsworth (Curt Vaughan)
Fran Kranz (Marty Mikalski)
Kristen Connolly (Dana Polk)
Anna Hutchison (Jules Louden)
Brian J. White (Alex Truman)
Amy Acker (Wendy Lin)

Androméda SFP 90%
 
Leírás:
Öt barát vakációzni megy egy eldugott erdei kunyhóba, ahol komoly meglepetések várnak rájuk...
 
Vélemény:
Biztos vagyok benne, hogy Joss Whedon már beékelte magát a hollywoodi nagymenők közé. Munkássága ugyanis rengeteg erős darabbal bír. Számos sikeres sorozatot tudhat magáénak, mint például a Buffy, a vámpírok rémét. 2005-ben készítette el a Firefly moziverzióját, a Serenityt, melyben rendkívül lenyűgöző jövőábárzolása mellett még kiváló akciójelenetei törnek színre. Ez a kiváló akciórendezés a mostanában sláger Bosszúállókban is megnyilvánul. A filmet ő maga jegyzi és a kézjegye abszolút meglátszik a filmen. A Ház az erdő mélyént ugyan nem ő rendezte, de saját ötlete és a forgatókönyvet is ő kreálta. Mivel akkortájt javában a bosszúállás volt feladata, ezért rendezőt szerzett és az utóbbi évek legeredetibb horrorja megszületett.
Mintha csak egy sablonhorrorba csöppentünk volna - egy csapat fiatal egy lepukkant házikóba ruccan ki pár napra az erdő mélyére. A film elején jönnek a szokásos elemek: az öregember, aki mindent tud, de fél kereke hiányzik és a töke sincs a helyén, figyelmezteti őket, hogy ne menjenek a halál torkába. Persze a csapat jól kiröhögi, a füves csávó vagányan beszól, aztán elhúznak. Már alkonyodik, amikor megérkeznek a kajibába, ahol persze mindenféle furcsa dolog történik.
Nem kicsit volt olyan érzésem, mintha az 1981-es Gonosz halott remake-jét nézném, vagy a 2010-es Trancsírák továbbgondolását. A film viszont egyre jobban torzul, mígnem el nem jut egy gyökeres változásig, ami már nem is horror, hanem... hanem...
Oly eredeti és zseniális fináléval rendelkezik ez a zsánerét meghaladó alkotás, hogy méltó tulajdonosa lehet az "Év egyik legnagyobb meglepetése" címnek!