Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bond újjászületik - 007: Skyfall

007 - Skyfall

színes, magyarul beszélő, angol-amerikai akciófilm, 140 perc, 2012 http://media.port.hu/page_elements/nmhh_akk/16_age_icon.png
rendező: Sam Mendes
író: Ian Fleming
forgatókönyvíró: John Logan, Patrick Marber, Neal Purvis, Robert Wade
zeneszerző: David Arnold
operatőr: Roger Deakins
jelmeztervező: Jany Temime
vágó: Stuart Baird

szereplő(k):
Daniel Craig (James Bond)
Judi Dench (M)
Javier Bardem (Raoul Silva)
Ralph Fiennes (Gareth Mallory)
Ben Whishaw (Q)
Naomie Harris (Eve)
Rory Kinnear (Bill Tanner)
Albert Finney (Kincade)
Helen McCrory (Clair Dowar)

IMDb 8.1

PORT.hu 8.0

RottenTomatoes 92% | 88%

Kritikus Tömeg 4.14 

Androméda SFP 85%

Leírás:

M-et sötét múltja kísérti, Bondnak pedig bizonyítania kell felé tanúsított hűségét. Az MI6 titkosszolgálat bajban van, 007-nek fel kell kutatnia és el kell pusztítania a fenyegető veszélyt - bármi áron.

Vélemény:

Nagyon kicsiben tér el a hagyományos James Bond-filmektől (már amennyit láttam). Ez zavart, azt hittem, valami egészen újszerű lesz de inkább a hagyományos formát veszi elő, amibe persze új elemek is kerülnek.
Daniel Craig jó Bond, bár merőben más, mint Connery. Ezért nem is lehet őket összehasonlítani, egyszerűen mindketten jók. Az, hogy a magyar szinkron mennyire rontotta el Craig amúgy tökéletes kiállását, már más kérdés.
Hajlottam volna az ötösre, de sajnos visszatekintve nem tudom rányomni, mert ez tökéletes ellentéte a ugyanúgy most látott Cloud Atlasnak. Míg az a megtekintés után még bennünk él és érlelődik, munkálkodik, addig ez már a moziteremből kiérve kopik, hazaérve pedig már csak egy fasza akciófilm, aminek ugyanakkor megvannak a zseniális elemei. Ilyen például a tökéletesen megfaragott főgonosz, Javier Bardem kitűnő alakításában. Silva tényleg zseniális minden ízében. Ugyanilyen erős elem volt a kezdés, mely pörgősségével kicsit felturbózta a filmet, ami aztán sajnálatos módon kicsit leeresztett. De ez sem volt baj, mert után egy úgyszintén tökéletes metrójelenetet tárt elénk Mendes, amitől már csak egy-két bukkanó vezetett a Skyfall birtokhoz, ahol a film kifényesedett.

És nem beszéltem még a kiválóan eltalált főcímről, Adele zseniális énekével.
 Ámbár maga a film részei lehetnek tökéletesek, összerakva túl egyszerű képet mutatnak és az általam várt csavar sem volt "megrázó", igazából egész végig sejtettem. Kicsit csavarosabb, több szálon futó Bondot vártam, de az élmény így is jó, sőt erősen jó!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.