Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A hangulat kilép a vászonról - A némafilmes

The Artist - A némafilmes

fekete-fehér, feliratos, francia némafilm, 100 perc, 2011

rendező: Michel Hazanavicius
forgatókönyvíró: Michel Hazanavicius
zeneszerző: Ludovic Bource
operatőr: Guillaume Schiffman
producer: Thomas Langmann
vágó: Anne-Sophie Bion, Michel Hazanavicius

szereplő(k):
Jean Dujardin (George Valentin)
Bérénice Bejo (Peppy Miller)
John Goodman (Al Zimmer)
James Cromwell (Clifton)
Missi Pyle (Constance)
Penelope Ann Miller (Doris)
Bitsie Tulloch (Norma)

 

 

Androméda SFP 100%

Leírás:

A némafilmek alkonyán járunk, a történet középpontjában pedig egy kihunyófélben lévő filmcsillag és egy feltörekvő új sztárjelölt kapcsolata áll.

Vélemény:

Michel Hazanavicius vállalta azt, hogy feltámasztja egy pillanat erejéig a némafilmet. Lehet egy fekete-fehér, teljesen néma, régen játszódó, régi stílusú filmet a moziba vinni úgy, hogy az még sikeres is legyen?A francia rendező zseniális színészeivel képes volt erre, méghozzá úgy, hogy a film elnyerte a Legjobb filmnek járó Oscar-díjat.
A filmnek a titka az iszonyú erős nosztalgiafaktor és a hangulat. A történet könnyed és bájos, ugyanakkor drámai hangvételű, de mégsem lehet nehezen emészteni. Mondanivalót sem találunk sokat benne, de ennek nem is az a feladata, hogy mély gondolatokkal lásson el, hanem a film iránti szeretet ültesse el bennünk. A színészet különlegességét. A zene kifejező arcát. Az egyszerű tecnikai lehetőségek kihasználását.

Nem lehet szó nélkül elmenni e film mellett - tényleg kilép a vászonból a hangulat, minket meg beszippant.
A zene egyszerűen fülbemászó és hangulatidéző még önmagában is! A szavak helyett a muzsika és a tökéletes színészi játék mondja el a történetet. Méltán kapott Oscart és ugyanúgy megérdemelte Jean Dujardin a legjobb férfi főszereplő kategóriában! A jelölést díjra válthatta volna a gyönyörű, lélegzetelállító Bérénice Bejo is, aki nem csak tökéletes alakjával tarolt a vásznon, hanem könnyedségével és kacsintásával is levette a nézőt a lábáról. Kifejező, megható és vicces melodráma, mely hangulatával megbabonázza a nézőt. Aki már látott egy némafilmet is, annak ajánlom és ha teheti még, akkor menjen el moziba! Mert ez oda való élmény!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.